| HLG - Ház Lakás Generálkivitelezés Mire számíthatunk a lakásunk felújítása során?
/ Ház Lakás Generálkivitelezés
 • svg
China flag

Iroda

1024 Baka utca 8

KAPCSOLATFELVÉTEL

info@hlg.hu +36309155412

* Please Fill Required Fields *
img

Tel: +36301515775

Email: info@hlg.hu

Nyitvatartás

H - P: 08:00 - 19:00

  • svg
  China flag

  Iroda

  1024 Baka utca 8

  KAPCSOLATFELVÉTEL

  info@hlg.hu +36309155412

  * Please Fill Required Fields *
  img

  Tel: +36301515775

  Email: info@hlg.hu

  Nyitvatartás

  H - P: 08:00 - 19:00

  Mire számíthatunk a lakásunk felújítása során?

  Teljes körű ház és lakásfelújitás / 2018-07-18

  1. Rész: A tervezés és az anyagiak

  Hosszú mérlegelés vagy hirtelen döntés következtében, de eldöntöttük, hogy felújítjuk a lakásunkat, de okosan szeretnénk csinálni? Ebben az esetben legfontosabb az alapos tervezés, hiszen ellenkező esetben rá is fázhatunk a felújításra, de rosszabb esetben előröl is kezdhetjük az egészet.

  Szerencsére azért nem olyan rossz a helyzet, ha megfogadjuk a következő 4 cikkünkben ajánlott tanácsokat, ezáltal is megkímélhetjük magunkat a felesleges idegeskedéstől és problémáktól.

  Azok a fránya anyagiak.. Avagy mennyibe kerül egy lakás felújítása?

  Mondanunk sem kell, hogy egy lakásfelújítás, főleg, ha komplett korszerűsítésről beszélünk, akkor az komolyabb anyagi vonzattal jár az ingatlan tulajdonosának. Ennek ellenére azért fontos tudni, hogy körülbelül mekkora összeggel lehet számolni.

  Egy garzonlakás (kb.:30 m2) felújítása (fürdőszoba, lefolyóhálózat cserélése, burkolat csere, festés, konyha felújítás stb.) hozzávetőlegesen kb. nettó 3 millió forintba kerül, ez az összeg tartalmazza a szakemberek és az anyagárnak a költségét.

  Egy másfél szobás lakás (kb. 45-50m2) felújítása (fürdőszoba, lefolyóhálózat cserélése, burkolat csere, festés, konyha felújítás stb.) hozzávetőlegesen nettó 4,5 millió forintba kerül és ugyanúgy, mint az előző esetben ez is tartalmazza a szakemberek és az anyagárnak a költségét.

  Egy 90-100 m2-es lakás vagy ház felújítása során ez az összeg már nettó 6-9 millió forintba kerül.  Azt szoktuk javasolni, hogy egy felújítás során négyzetméterenként 100 ezer forint költséggel érdemes számolni, hiszen csak egy fürdőszoba felújítása alsó hangon 1,5 millió forint és ebben a bútorok még nincsenek benne.

  Azonban mindenképp fontos megemlíteni, hogy minden felújítás egyedi és nem húzhatunk rá sablon árakat, hiszen lehet, hogy az egyik lakásban a vízvezetékeket is cserélni szükséges vagy a burkolatot egészen a tégláig le kell bontani, míg a másik lakásban csak a burkolatot kell leverni, majd javítani a vakolatot és a csövekhez hozzá sem kell nyúlni. Ezek viszont sok esetben lényegesen módosítják a felújítás végösszegét.

  To Top