| HLG - Ház Lakás Generálkivitelezés
/ Ház Lakás Generálkivitelezés
 • svg
China flag

Iroda

1024 Baka utca 8

KAPCSOLATFELVÉTEL

info@hlg.hu +36309155412

* Please Fill Required Fields *
img

Tel: +36301515775

Email: info@hlg.hu

Nyitvatartás

H - P: 08:00 - 19:00

  • svg
  China flag

  Iroda

  1024 Baka utca 8

  KAPCSOLATFELVÉTEL

  info@hlg.hu +36309155412

  * Please Fill Required Fields *
  img

  Tel: +36301515775

  Email: info@hlg.hu

  Nyitvatartás

  H - P: 08:00 - 19:00

  Mire számíthatunk a lakásunk felújítása során?

  Teljes körű ház és lakásfelújitás / 2018-07-20

  2. rész: A rendelés

  A részletekben megbúvó ördög

  Egy lakás felújítás során vannak olyan részletek amelyekre kevésbé figyelünk, hiszen minden más  lefoglalja a figyelmünket és energiánkat, azonban mindig a részletekben rejlik az ördög, épp ezért fontos odafigyelni ezekre. Összegyűjtöttünk néhány ilyen apróságot:

  Rendelési idő: Fontos, hogy ha kinéztük a beépíteni kívánt bútort és a felújításhoz szükséges anyagokat (pl.: beépített szekrény, csempe, járólap stb.), akkor azokat időben megrendeljük, hiszen nem minden van készleten az üzletekben sem és ezzel sok időt tudunk megspórolni. Azonban mindenképpen kalkulálnunk kell azzal is, hogy nem minden van raktáron, így azokat adott esetben külön be kell rendelnie az üzletnek, ahol vásárolunk. Ezt a kiesett időt mindenképp bele kell kalkulálnunk a felújítás idejébe, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni ha több szakemberrel dolgozunk együtt és ők azért nem tudnak dolgozni, mert várni kell az anyagokra. Éppen ezért javasoljuk, hogy kérjen fel egy generálkivitelezőt, aki egyben tartja az egészet, koordinálja, ellenőrzi a szakembereket és az anyagok megrendelését is elintézi helyettünk, ezáltal is egy problémával kevesebbel kell megküzdenünk.

  A rendelés ára: Általában a megrendelt áruk összegének az 50%-át előlegként már meg kell fizetnünk, így ezzel már előre érdemes készülni. Mindenképp már a megrendeléskor tisztázzuk, hogy a megrendelt áruk kiszállítása milyen módon fog történni, hiszen nem mindegy, hogy nekünk kell róla gondoskodnunk, vagy kiszállítja az üzlet ahonnan vásárolunk.

  Előre nem tervezett költségek: Célszerű a felújításra szánt összeg 10 %-át félretenni arra az esetre, ha váratlan költségek merülnének fel.

  Szükség van-e a felújításhoz engedélyre? A lakásfelújítás és családi ház általános felújítása nem engedélyhez kötött, azonban ha a kéményt, főfalat, vagy a gázrendszert, szeretnénk felújítani, adott esetben módosítani, akkor az már  engedély köteles, így ezt mindenképp időben szükséges tisztázni.

  To Top